„Bonocosì“ gimė iš aistros maistui, meilės tradicijoms ir noro į Lietuvą atvežti nors dalelę Italijos.

Restoranas Bonocosì - tai lyg tikri itališki namai, kur patiekalai gaminami su meile bei pagarba tradicijoms. Namai, pilni gyvumo, savotiško chaoso ir istorijų be pabaigos. 

Restorano įkūrėjas Gianluca, jaunas ir ambicingas italas, kilęs iš Kalabrijos regiono. Gianluca norėjo sukurti daugiau nei paprasta itališką restoraną. Didžiausias noras – suteikti galimybę iš naujo atrasti Italiją. "Mano sumanymas – įkurti Vilniuje tikro itališko maisto namus. Norėčiau, kad vilniečiai atrastų autentišką itališką virtuvę. Kokiu būdu? Jiems teks perprasti tradicinius patiekalų receptus ir įvertinti aukščiausios kokybės produktus, kuriuos mes atsivežame iš Italijos“.

„Bonocosì“ restoranas sudarytas iš keturių sektorių:

Rosticceria tai pietų Italijos virtuvės gėrybės, karšti ir nesaldūs gaminiai. Italijoje Rosticceria gaminių rasite mažose vietinių šeimų įkurtose kavinukėse, įsikūrusiose jaukiose miestų gatvelėse. Bonocosì gaminami Rosticceria gaminiai: Arancino, Mozzarelline, Calzone.

Pizza al Metro, tai metrais matuojama pizza. Šis, revoliuciją sukėlęs pizza gaminimo būdas gimė mažame Vico Equence miestelyje, kitoje Neapolio įlankos pusėje. Nuo tradicinės apvalios pizza, Pizza al Metro skiriasi savo gamybos technika, čia labai svarbus tešlos gaminimo procesas, naudojami miltai. Daugiau apie šios pizza kilmę skaitykite čia

Cucina tai autentiška itališka virtuvė, kurioje vyrauja pagarba laiko patikrintoms tradicijoms. Bonocosì virtuvėje gaminami teisingi itališki patiekalai, tokie, kokie jie ir turi būti, be jokių pagardinimų ar lietuviškų adaptacijų. Daugiau apie virtuvę skaitykite čia.

Išlaikyti pagarbą tikroms itališkoms tradicijoms ir gaminti patiekalus tik iš aukščiausios rūšies ingridientų Lietuvoje, tai itin sudėtingas uždavinys.

 

Bar Pasticceria tai saldžiausia itališko maisto kultūros dalis. Čia gaminama tikra itališka kava ir desertai. Tarp Bonocosi gaminamų desertų rasite Sicilietiškus Cannolo, dėl kurių iš proto eina jau ne vienas mūsų klientas, ar burnoje tirpstantį Tiramisu, gamintą pagal senąjį Gianlucos močiūtės receptą. Italijoje Bar Pasticceria neapsieina ir be tokių gėrybių kaip Sorbetto al Limone, Crema di Caffe ar Cremolata con Panna. Neretai šalia įprastų desertų galima rasti ir Gianlucos itališkų improvizacijų, nes jis juk italas, atsikelia, sugalvoja ką nors skanaus iškepti ir lekia tiesiai į restoraną.

Skambinkite +370 672 73 798

 

Rašykite info@bonocosi.lt

 

Apsilankykite  Ozo g. 18, PPC Ozas,  Vilnius

Skambinkite  +370 672 73 798

 

Rašykite info@bonocosi.lt

 

Apsilankykite Gedimino pr. 31, Vilnius

  • Facebook - Black Circle
 

TOP